Zowel thuis als online

100% slagingspercentage

Geen wachtlijsten

examentraining

Hulp nodig met biologie?

Biologie wordt door veel scholieren ervaren als een lastig vak. Gelukkig kan je er op de middelbare school zelf voor kiezen of je het vak volgt of niet. Op zowel de havo als het vwo wordt biologie veel minder gekozen dan op het vmbo, waar het in veel vakkenpakketten terug komt. Ondanks het niet al te grote animo is het leuke en interessante stof voor tieners.

Het vak biologie betekent ‘de leer van het leven’, wat afgeleid is uit het Latijn. De woorden ‘bios’ (leven) en ‘logos’ (de leer van) vormen samen het woord biologie. In de onderbouw wordt er vooral ingegaan op algemene zaken van de biologie. Verder in je schooltijd, wanneer je een profiel hebt gekozen, zal er meer diepgang plaats gaan vinden. Door het vak biologie ga je de wereld om je heen beter begrijpen. Je leert meer over mensen, dieren en planten, zo komen begrippen als fotosynthese bijvoorbeeld aan de orde. Stuk voor stuk beschikt de biologie over waardevolle informatie die je als mens eigenlijk niet mag missen.

Bovendien biedt het vak een grote waarde voor je biologie-gerelateerde vervolgstudie. Of je nu hovenier of verpleegkundige wil worden, biologie zal in beide gevallen waarde toevoegen. Of je nou plantensoorten moet kennen of het menselijk lichaam, het vak biedt veel informatie. Ook voor beroepen als fysiotherapeut en diëtist is kennis van de biologie een belangrijke eis. De richtingen waarmee je op kan met biologische kennis zijn dus wellicht veel meer dan je dacht. Nou moet je er voor het ene beroep meer kennis van hebben dan voor het andere, maar biologie zal er hoe dan ook in terug komen. Biologie heeft vele kanten en veel mogelijkheden tot diepgang van bepaalde zaken. Dit is niet alleen erg bruikbaar voor je vervolgstudie, maar ook voor je ontwikkeling en algemene kennis is het een zeer waardevolle toevoeging.

Bijles %Plaats%

Biologie bijles bij Voldoende.nl

Wij beschikken over een ruim opgezet netwerk van bijlesdocenten in jouw omgeving. Ook bij jou in de buurt zijn er voldoende biologie bijlesdocenten die jou kunnen helpen de kneepjes van het vak te leren. Voldoende.nl heeft maar één doel: jouw kind beter laten worden in biologie. Als de cijfers hoger worden, zal vaak ook het enthousiasme voor het vak toenemen.

Buiten bijlessen om besteden we ook aandacht aan het leren plannen en mogelijke leermethodes.

  • Eén-op-één begeleiding met een vaste docent
  • Duidelijke uitleg met veel geduld
  • Een toename van je zelfvertrouwen
  • En natuurlijk hogere cijfers!

Wij helpen leerlingen en studenten om het beste uit zichzelf te halen

Scroll naar boven