Zowel thuis als online

100% slagingspercentage

Geen wachtlijsten

examentraining

Heb je hulp nodig met Grieks?

In tegenstelling tot Engels is Grieks geen taal die je dagelijks gebruikt. Toch is Grieks verweven in de Nederlandse taal. Veel leenwoorden uit het Grieks zijn via wetenschap en onderwijs, Bijbelvertalingen, de politiek en sport, zijn terecht gekomen in het Nederlands. Zo is ‘democratie’ een samentrekking van ‘demos’ (volk) en ‘kratein’ (heersen) en ‘muziek’ komt van het Griekse woord ‘musike’ waar ook met woord ‘muze’ in zit (de kunst van de muzen). Daarnaast komt het woord ‘politiek’ van het Griekse ‘polis’ (versterkte burcht).

Op de middelbare school leer je meestal niet het moderne Grieks, maar het Grieks van de Oudheid. De manier waarop wij nu leven is beïnvloed door de Griekse geschiedenis. Er worden veel termen gebruikt uit Griekse mythen en verhalen, zoals het Trojaanse Paard over de belegering van Troje en de achillespees van het verhaal van Achilles. Daarnaast maakten wetenschappers als Albert Einstein en Isaac Newton gebruik van de Griekse wetenschappen als basis bij het uitwerken van hun eigen formules en theorieën. De Grieken zijn ook grondleggers van het toneel.

De complexe opbouw van Grieks wijkt van het Nederlands af. De basiskennis is voor veel mensen vaak minimaal, omdat je Grieks nauwelijks in het dagelijkse leven tegenkomt. Wil je later verder in geneeskunde, filosofie of kunstgeschiedenis? Dan is het wel van belang dat je een basiskennis Grieks hebt. Een bijles kan je helpen wanneer je Grieks een lastige vak vindt. Zo heb je een extra steuntje in de rug tijdens de klassikale lessen.

huiswerk-begeleiding %Plaats%

Waarom bijles Grieks bij Voldoende.nl?

Wij hebben een enorm netwerk met veel bijlesdocent die bijles Grieks geven. Wij willen graag dat jouw kind Grieks steeds beter beheerst en uiteindelijk een goed cijfer haalt voor het vak Grieks. Ook merken wij vaak dat de leerlingen steeds meer plezier hebben in het vak en meer zelfvertrouwen hebben, wanneer ze betere cijfers gehaald hebben.

Wij geven niet alleen bijles, maar wij steken ook energie in het helpen plannen en verschillende methodes.

  • Duidelijke uitleg met lage tempo, het tempo wordt op jou aangepast.
  • Je wordt één-op-één begeleid met één vaste docent.
  • Leren wordt weer leuk en zelfvertrouwen groeit.
  • Hogere cijfers

Wij helpen leerlingen en studenten om het beste uit zichzelf te halen

Scroll naar boven