Bijles middelbare school

Zowel thuis als online

100% slagingspercentage

Geen wachtlijsten

Heb je bijles nodig?

De middelbare school is één van de belangrijkste periodes uit het leven van een kind. Op de middelbare school worden namelijk de eerste stappen gezet naar een volwassen leven. Zo wordt er bijvoorbeeld een bepaalde richting gekozen, als een voorloper op de studie die je kind later wil kiezen.

Voldoende.nl is altijd dichtbij

Door ons uitgebreide netwerk is er voor ieder vak wel een professioneel bijlesdocent bij jou in de buurt te vinden, die jouw kind kan helpen. Dit kan allemaal gewoon bij jou thuis of op een locatie waar je de voorkeur voor hebt. Voor de kinderen is het natuurlijk fijn als een kind bijles in een vertrouwde omgeving, zoals thuis, kan volgen. En voor de ouder of verzorger is het ook fijn, omdat je geen zorgen hoeft te maken over het vervoer. Door een intakegesprek kunnen jij en je kind samen beslissen of er tussen het kind en de bijlesdocent een match is.

Bijles %Plaats%

Bijles vmbo

Vmbo staat voor voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs. Dit is een opleiding waarmee je meerdere kanten uit kunt. Een vervolgstap is dan mbo, waarbij je beroepsgericht doorleert. Ook is het mogelijk om op een hoger niveau door te leren, dit kun je doen door verder te stromen naar de havo. Via de havo kun je doorstromen naar het hbo, maar je kunt ook kiezen om nog verder te gaan naar het vwo.

Bij het vmbo ligt de focus op de praktijk in combinatie met de theorie. Vaak hebben veel leerlingen moeite met de theorie. Een bijles van een bijlesdocent kan dan helpen om de leerlingen dat extra steuntje te geven en ook het theoretische gedeelte goed af te kunnen ronden.

Bijles havo

Na het afronden van het hoger algemeen voortgezet onderwijs, oftewel de havo, kun je doorstromen naar twee niveaus voor een beroepsopleiding: het mbo en hbo. Daarnaast is het ook mogelijk om door te stromen naar het vwo, als een voorbereiding op het wetenschappelijk onderwijs. Op de havo maak je snel al een profielkeuze. Vaak zijn er een aantal vakken binnen dat profiel waar je wat meer moeite mee hebt. Dit kan van invloed zijn op je algehele schoolprestaties, hierdoor is het belangrijk om alle vakken goed af te ronden. Kies je voor een vervolgstudie met een loting of een studie waarbij je cijfers aan minimale eisen moeten voldoen? Dan is het extra belangrijk dat je aan die minimale eisen voldoet om de gewenste vervolgsopleiding te kunnen volgen.

Bijles vwo

Het voortgezet wetenschappelijk onderwijs, oftewel het vwo, is bedoeld als een voorbereiding op een universitaire studie. Net als op de havo moet er vrij snel een bepaald profiel met de nodige verplichte vakken worden gekozen. In dat profiel kunnen natuurlijk vakken zitten die wat lastiger zijn voor jou. Hoewel het in sommige gevallen helpt om wat extra tijd en energie in deze vakken te steken, heb je soms wel hulp van buitenaf nodig. Vaak wordt er bij universitaire vervolgstudies gekeken naar je cijferlijst en soms mag je de opleiding niet volgen omdat je niet aan gemiddelde eisen voldoet. Heb je moeite met sommige vakken en ben je bang dat je de eis van een bepaald gemiddelde niet haalt? Dan kan een bijles van een bijlesdocent jou dat extra steuntje geven.

Wij helpen leerlingen en studenten om het beste uit zichzelf te halen

Wiskunde

Veel mensen hebben moeite met het vak wiskunde, hierdoor is wiskunde één van de meest gevraagde bijlesvakken, ongeacht het leerniveau. Vaak wordt er gezegd dat je bij wiskunde bepaalde dingen moet zien om het te kunnen begrijpen, als je het niet ziet, kun je het niet begrijpen. Een geduldige en duidelijke ondersteuning van een bijlesdocent kan je helpen om inzicht te krijgen in bepaalde onderdelen van wiskunde. Zo wordt het leren eenvoudiger en kun je de lessen en het huiswerk beter volgen.

Engels

Engels is iets wat wij dagelijks tegenkomen, bijvoorbeeld op de televisie, de radio, in een restaurant of op de gebruiksaanwijzing van bijvoorbeeld een printer. Vaak komen veel kinderen in aanraking met Engels door muziek en films, hierdoor hebben ze al veel van de taal opgepikt. Toch hebben veel kinderen nog moeite met het Engelse taal. Hierdoor is er een extra hulp nodig. Door de persoonlijke benadering wordt de bijles altijd afgestemd op het niveau van een kind, voor een optimaal gebruik van de bijles.

cito-toets
Huiswerkbegeleiding

Nederlands

Nederlands is niet voor iedereen even eenvoudig. Door zijn vervoegingen, onregelmatigheden en beeldspraken is de taal niet altijd makkelijk. Hierdoor kan een bijles een goede steun zijn, wanneer je bijvoorbeeld de woordenschat probeert aan te vullen en de grammatica onder de knie probeert te krijgen. Je wordt één-op-één begeleid, en wordt er extra aandacht besteed aan de onderdelen die je nog moeilijk vindt. Daarnaast is het tempo ook helemaal aangepast aan jou.

Duits, Frans en Spaans

Voor veel leerlingen zorgen deze drie ‘bijzondere’ talen voor extra stress. Hoewel veel leerlingen voor Duits en Frans kiezen, is de laatste jaren het aantal leerlingen dat kiest voor het vak Duits en Frans sterk afgenomen. Nederland doet veel zaken met de landen zoals Duitsland en Frankrijk, hierdoor kan het wel een voordeel zijn als je deze talen goed beheerst.

In tegenstelling tot Duits en Frans is Spaans de laatste jaren erg populair geworden. Dit vak wordt door steeds meer leerlingen gekozen. Wanneer je deze drie talen of een hiervan onder de knie wil krijgen, is het toch fijn om even rustig aan de tafel te zitten met een bijlesdocent. Zo kan er extra aandacht worden besteden aan de lastige onderdelen en worden alle onderdelen; spreken, lezen, schrijven en luisteren, uiteindelijk eenvoudig.

Wij helpen leerlingen en studenten om het beste uit zichzelf te halen

Zelfvertrouwen

Het zelfvertrouwen van je kind kan worden beïnvloed door school. Het niet kunnen bijhouden van het gewenste niveau kan bijvoorbeeld een impact hebben op het zelfvertrouwen van je kind. Op de middelbare school zitten de kinderen vaak in hun pubertijd, dit is natuurlijk ook geen makkelijke periode. Wanneer een leerling extra tijd en energie in een bepaald vak steekt, maar niet het verwachte resultaat ervoor terug krijgt, kan dit zorgen voor frustraties. Daarnaast kan dit ook invloed hebben op de rest van de vakken.

Het volgen van bijlessen geeft niet alleen een steuntje in de rug, maar zorgt er ook voor dat je kind de lesstoffen beter onder de knie krijgt, waardoor hij of zij hogere cijfers haalt, en uiteindelijk meer zelfvertrouwen krijgt. Dit heeft niet alleen invloed op het vak waar een bijles voor wordt gevolgd, maar ook op de rest van de vakken.

begeleiding
huiswerk-begeleiding %Plaats%

Flexibel

Vaak worden op de middelbare school veel verschillende vakken op verschillende niveaus gevolgd. Daardoor kan het zijn dat jouw kind moeite heeft met een vak of een cluster aanwijst dat lastig is. Heeft jouw kind moeite met Nederlands? Dan kan het ook zijn dat jouw kind andere taalkundige vakken ook minder goed beheerst. Lukt scheikunde niet? Dan kan het ook zijn dat wiskunde ook lastig is.

Gelukkig kunnen de bijlesdocenten van Voldoende.nl daar goed op inspelen. Ze geven niet alleen bijles voor één vak, maar kunnen je kind ook helpen met de cluster van vakken. Wij bieden verschillende pakketten aan die naar jouw wensen en voorkeuren kunnen worden aangepast. Daarnaast is het ook mogelijk om voor een overkoepelende huiswerkbegeleiding te kiezen. Hierbij wordt er gekeken hoe het maken van het huiswerk verbeterd kan worden.

Professionele begeleiding

Bijlesdocenten van Voldoende.nl zijn gekwalificeerd met veel ervaring en minimaal een hbo-diploma in hun vakgebied. Door ons brede netwerk is er altijd een bijlesdocent bij jou in de buurt die je kind verder kan helpen. Tijdens het intakegesprek wordt er gekeken naar de wensen, voorkeuren en de situatie van je kind en wordt er vervolgens een plan van aanpak opgesteld.

Bij ons zit je nergens aan vast. Wil je na het gesprek het bijlestraject niet laten doorgaan? Dan is dit zeker geen probleem. Soms kan het ook zijn dat er geen match is tussen je kind en de bijlesdocent. Wanneer dit het geval is, wordt er een nieuw bijlesdocent voor jouw kind geregeld. Zo kunnen wij het maximale uit je kind en de bijlessen halen. Daarnaast kunnen ook kinderen met gedragsproblemen veel baat hebben bij begeleiding. Door duidelijkheid en regelmaat die wordt aangegeven, kan voor rust zorgen. Kinderen met gedragsproblemen kunnen veel baat hebben bij begeleiding. Door duidelijkheid en regelmaat kan het een rust bij het kind zorgen.

Scroll naar boven