Zowel thuis als online

100% slagingspercentage

Geen wachtlijsten

Gratis ontbijt bij IKC De Buytenkans

ZOETERMEER – de stijgende prijzen maken het moeilijk voor ouders om hun kind te voeden en die komen dan ook soms met een lege buik naar school. IKC De Buytenkans in Zoetermeer heeft er daarom voor gekozen om kinderen een gratis ontbijt aan te bieden. Het aantal kinderen dat gebruik maakt van het gratis ontbijt …

Gratis ontbijt bij IKC De Buytenkans Lees verder »

Read More
  • Max. bestandsgrootte: 4 GB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
bijlesdocent

Extra aandacht

Er zijn niet alleen leerlingen die extra uitleg nodig hebben over een bepaald onderwerp, maar ook leerlingen die in de gewone klas moeilijk op alle punten het niveau bij kunnen houden. Hierbij kun je denken aan leerlingen met ADHD of faalangst. Dit zijn vaak kinderen die baat hebben bij een rustige en veilige omgeving waar ze kunnen werken. Je bent er dan om te helpen waar dat nodig is, of om de vragen te beantwoorden.

Kinderen met ADHA missen vaak een structuur op school, hierdoor is het belangrijk om gestructureerd aan de slag te gaan. Als bijlesdocent kan je ze helpen door bijvoorbeeld te zorgen voor een goede planning en structuur in het werken. Bij kinderen met faalangst kan je de focus beter niet op de verbeterpunten leggen, maar in plaats daarvan moet benadrukken wat er allemaal goed gaat.

Dit klinkt misschien erg serieus en dat is het ook, maar het is wel belangrijk dat de leerling zich naar zijn of haar zin heeft. Bijles hoeft niet altijd serieus en statisch te zijn, zo lang de focus uiteindelijk op de bijles ligt, is er ook ruimte voor ontspanning.

Leerlingen

De bijlessen worden gegeven op alle niveaus, hierdoor is er geen duidelijkheid wat voor leerling je zult krijgen. Hoewel de focus voornamelijk op de leerlingen van de middelbare school liggen, kunnen ook basisschoolleerlingen, mbo- en hbo- studenten aankloppen. Leerlingen kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om voor één vak bijles te volgen, maar ze kunnen zich ook aanmelden voor examentraining of huiswerkbegeleiding. Wat wij erg belangrijk vinden, is dat er een klik moet zijn tussen de leerling en de bijlesdocent. Zo zijn wij altijd op zoek naar een zo goed mogelijke match. Als je bijvoorbeeld gespecialiseerd bent in wiskunde, laten wij jou niet bijles Engels geven, tenzij je daar ook ervaren in bent.

Vakken als Engels, wiskunde en economie worden het vaakst bijles voor aangevraagd. Ook huiswerkbegeleiding staat hoog op de aanvraaglijst. In dit geval wordt er niet alleen gefocust op één vak, maar meer op het plannen van bijvoorbeeld opdrachten. Hiervoor heb je meer algemene vaardigheden nodig, waardoor je geen specialisme in een bepaald vak hoeft te hebben.
Hoelang een bijles duurt, hangt af van de leerlingen. Sommige leerlingen hebben paar extra lessen nodig voor een tentamen of examen, de anderen vinden het prettiger om het hele schooljaar een extra steuntje in de rug te krijgen. De planning die je in die periode opmaakt, is helemaal aan jou, de leerlingen en zijn of haar ouders.

Verdiensten

Je verdient €11,- per uur aan het geven van een bijles. Met een gemiddelde van acht tot negen uur, kun je al snel ongeveer €100,- per week verdienen. Je verdient niet alleen geld voor het geven van een bijles, maar is het ook ontzettend leuk om bijles te geven. Daarnaast geeft het je ook een goed gevoel wanneer de leerling terugkomt met een hoger cijfer na de bijlessen.

Het geven van bijles is niet alleen goed voor je eigen ontwikkeling, maar het heeft ook een voordeel voor je toekomstige sollicitaties. Wanneer het geven van bijlessen op je CV staat laat je bijvoorbeeld zien dat je goed anderen kunt helpen en dat je sociaal bent.

Het aantal uur dat je wordt ingezet kan per bijles docent verschillen. Vaak hangt het af van de regio waar jij woont. Wanneer je in de stad woont, krijg je natuurlijk meer leerlingen dan wanneer je in een dorpje woont. Woon je in een buitengebied? Dan kun je er ook voor kiezen om iets verder te reizen, zodat jouw gebied uitgebreid wordt. Dit mag je natuurlijk zelf weten, omdat je bij ons veel vrijheid krijgt. Daarnaast krijg je ook veel vrijheid in de planning. Moet je bijvoorbeeld elke vrijdagavond werken bij een ander baantje? Dan kun je er zelf voor zorgen dat je op die dag geen bijles geeft. Zo kun je de bijlessen zelf inplannen zoals jij het zelf wilt.

Wij helpen leerlingen en studenten om het beste uit zichzelf te halen

Ik meld me aan, en nu?

Op het moment dat je aanmelding bij ons binnen is gekomen, wordt jouw profiel door ons gescreend. Als je de vaardigheden hebt voor het geven van bijles, nodigen wij je uit voor een gesprek. Naast je kennis, is het ook belangrijk dat je goed met kinderen en volwassen om kunt gaan. Tijdens het persoonlijke gesprek wordt vooral gekeken naar je pedagogische vaardigheden.

Wanneer er na het gesprek een klik is van beide kanten, kun je in principe bijna aan de slag gaan. Maar voordat je een bijles mag geven, moet je eerst nog een interne training volgen. Tijdens de training gaan wij jou voorbereiden voor het geven van een bijles. Als je je training hebt afgerond, zullen wij vervolgens op zoek gaan naar je eerste match.

Wil je je aanmelden als een bijlesdocent? Vul dan het contactformulier in. Wij zullen dan ervoor zorgen dat je gegevens bij de juiste persoon terecht komen om alles in gang te zetten. Daarna zullen wij zo snel mogelijk contact met jou opnemen.

tutor
Scroll naar top